Domowa sałatka z kawiorem i awokado

Kawior ze względu na rzadkość występowania jesiotrów jest uważany za prawdziwy rarytas. Cena jest dość wysoka, ale od czasu do czasu każdy może pozwolić sobie na niewielką ilość, którą możemy wzbogacić sałatkę i rozpieścić siebie i bliskich odrobiną luksusu.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 łyżeczki kawioru
  • - 1 dojrzałe awokado
  • - 1 puszka czerwonej fasoli
  • - 2 marchewki
  • - 1 opakowanie roszponki
  • - szczypta pieprzu i soli

Przygotowanie

Krok 1

Zaczynamy od awokado, które po umyciu kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy pestkę i tniemy w plasterki. Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 30 minut.



Krok 2

Fasolę wsypujemy na sito i przepłukujemy letnią wodą. Płuczemy roszponkę i osuszamy.



Krok 3

Na dużych dekoracyjnych talerzach, układamy fasolę, awokado, marchew oraz roszponkę. Całość posypujemy kawiorem i indywidualnie doprawiamy pieprzem oraz solą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.