Kawior ze względu na rzadkość występowania jesiotrów jest uważany za prawdziwy rarytas. Cena jest dość wysoka, ale od czasu do czasu każdy może pozwolić sobie na niewielką ilość, którą możemy wzbogacić sałatkę i rozpieścić siebie i bliskich odrobiną luksusu.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Zaczynamy od awokado, które po umyciu kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy pestkę i tniemy w plasterki. Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 30 minut.
Fasolę wsypujemy na sito i przepłukujemy letnią wodą. Płuczemy roszponkę i osuszamy.
Na dużych dekoracyjnych talerzach, układamy fasolę, awokado, marchew oraz roszponkę. Całość posypujemy kawiorem i indywidualnie doprawiamy pieprzem oraz solą.
Dodaj komentarz