Grillowany stek z łososia z kolorowym pieprzem

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 steki z łososia
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • kolorowy pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Olej mieszamy z sokiem z cytryny. Steki z łososia myjemy, osuszamy i lekko solimy. Następnie zalewamy je marynatą i odstawiamy na 30 minut.



Krok 2

Patelnię grillową rozgrzewamy i grillujemy na niej steki po 6-8 minut z każdej strony. W czasie grillowania dodajemy odrobinę kolorowego pieprzu.



Wskazówki

Steki można także przygotować na grillu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.