Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Wszystkie składniki przełóż do malaksera i dokładnie wymieszaj. Możesz również zagnieść je w dłoniach. Masa może być grudkowata.
Stolnicę lub czysty blat kuchenny podsyp lekko mąką, wyłóż ciasto i chwilę zagnieć rękoma. Podziel ciasto na 2 części i każdą cienko rozwałkuj. Za pomocą specjalnej foremki wytnij krakersy lub potnij nożem na kawałki. Każdego krakersa ponakłuwaj widelcem.
Krakersy przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmaruj cienko rozpuszczonym masłem (najlepiej za pomocą pędzelka) i oprósz szczyptą soli. Możesz również dodać ulubione przyprawy lub suszone zioła.
Piecz w temperaturze 190°C około 15 minut (termoobieg) lub do momentu, aż krakersy zrobią się złociste. Smacznego!
Krakersy są pyszne i chrupiące. Idealnie pasują do pesto lub wszelkich past czy dipów.
Dodaj komentarz