Bruschetta z pieczarkami

Bruschetta z pieczarkami to szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska na przyjęcie. Jest chrupiąca i aromatyczna.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 bagietka
  • - 1 łyżka masła
  • - 400 g pieczarek
  • - ½ cebuli
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 1/3 łyżeczki soli
  • - 1/3 łyżeczki pieprzu
  • - natka pietruszki
  • - 1 łyżeczka soku z cytryny
  • - 1/3 łyżeczki papryki słodkiej w proszku

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki myjemy i osuszamy. Kroimy je w plasterki. Cebulę drobno siekamy. Natkę pietruszki kroimy drobno.



Krok 2

Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy cebulę i dusimy, dodajemy po 1-2 minutach pieczarki. Skrapiamy je sokiem z cytryny. Jak zmiękną dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką, Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy większość natki pietruszki.



Krok 3

Bagietkę kroimy na kromki. Opiekamy je w tosterze bądź na patelni. Na każdą kromkę kładziemy pieczarki i posypujemy odrobiną natki pietruszki. Można takie kromki jeszcze podpiec 5 minut w piekarniku, jeśli chcemy, aby były bardzo chrupiące (jest to opcjonalne)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.