Bruschetta z pieczarkami to szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska na przyjęcie. Jest chrupiąca i aromatyczna.
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Pieczarki myjemy i osuszamy. Kroimy je w plasterki. Cebulę drobno siekamy. Natkę pietruszki kroimy drobno.
Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy cebulę i dusimy, dodajemy po 1-2 minutach pieczarki. Skrapiamy je sokiem z cytryny. Jak zmiękną dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką, Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy większość natki pietruszki.
Bagietkę kroimy na kromki. Opiekamy je w tosterze bądź na patelni. Na każdą kromkę kładziemy pieczarki i posypujemy odrobiną natki pietruszki. Można takie kromki jeszcze podpiec 5 minut w piekarniku, jeśli chcemy, aby były bardzo chrupiące (jest to opcjonalne)
Dodaj komentarz