Domowe Raffaello

Autor:

Aneta Gwiner

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • woda 125 ml
  • masło Łaciate 200 g
  • cukier 200 g
  • mleko w proszku Łaciate 250 g
  • wiórki kokosowe 200 g
  • migdały 20 sztuk
  • herbatniki 1 opakowani

Przygotowanie

Krok 1

Zagotuj wodę z cukrem. Ostudź wodę. Dodaj mleko w proszku i miękkie masło i pokruszone na drobno herbatniki. Utrzyj masę na jednolitą konsystencję. Odstaw masę do lodówki na ok 1 godzinę.



Krok 2

Po tym czasie wyjmij masę i formuj kuleczki dodając po migdale do każdej kulki. Obtocz w wiórkach kokosowych. Zostaw kuleczki w chłodnym miejscu na ok 2godziny aby masa całkowicie zastygła. Można wsadzić każdą kuleczkę do papilotki



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.