Jagnięcina duszona z warzywami

Pyszna, dietetyczna jagnięcina duszona z warzywami to danie idealne na rodzinny obiad. Bardzo pożywna, a jednocześnie lekka.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler, Soja

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler, Soja

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g jagnięciny
  • - 2 marchewki
  • - 1 cebula
  • - 1 pietruszka
  • - 1 por
  • - 3 cebule
  • - ½ średniej wielkości selera
  • - garść zielonej fasolki szparagowej
  • - 1 łyżka smalcu
  • - 2 łyżki sosu sojowego
  • - 2 łyżeczki ostrej papryki
  • - 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego

Przygotowanie

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy ostrą papryką, papryką słodką, sosem sojowym, solą i pieprzem. Podsmażamy na rozgrzanym na patelni smalcu do zarumienienia.



Krok 2

Pietruszkę, marchewkę i seler obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa. Cebulę i pora kroimy w plasterki i dodajemy do całości. Zalewamy 1 szklanką bulionu warzywnego. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie (w międzyczasie uzupełniając bulion warzywny w razie potrzeby).



Krok 3

Podajemy z ugotowaną fasolką szparagową.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.