Pyszna, dietetyczna jagnięcina duszona z warzywami to danie idealne na rodzinny obiad. Bardzo pożywna, a jednocześnie lekka.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Seler, Soja
Bez laktozy
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy ostrą papryką, papryką słodką, sosem sojowym, solą i pieprzem. Podsmażamy na rozgrzanym na patelni smalcu do zarumienienia.
Pietruszkę, marchewkę i seler obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa. Cebulę i pora kroimy w plasterki i dodajemy do całości. Zalewamy 1 szklanką bulionu warzywnego. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie (w międzyczasie uzupełniając bulion warzywny w razie potrzeby).
Podajemy z ugotowaną fasolką szparagową.
Dodaj komentarz