Dwukolorowe mini naleśniki

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 1 jajko
  • 1 szkl. jogurtu
  • 1 łyżeczka kakao
  • Oliwa
  • Sól
  • Syrop klonowy

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli, przesiać do miski. Wsypać cukier puder i cukier waniliowy. Dodać jajko, jogurt i rozpuszczone, przestudzone masło, dokładnie wymieszać.



Krok 2

Następnie ciasto podzielić na 2 części, jedną pozostawić jasną, drugą część wymieszać z przesianym kakao. Odłożyć na pół godziny.



Krok 3

Na patelnię posmarowaną oliwą wlewać porcje jasnego ciasta. Ciemne przełożyć do rękawa cukierniczego i na białym cieście zrobić dowolne wzorki.



Krok 4

Naleśniki podawać oprószone cukrem pudrem lub z syropem klonowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.