Kapusta młoda zasmażana

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 główka kapusty białej młodej
  • 15 dag słoniny
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Sól
  • Pieprz
  • Koperek
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę oczyścić, poszatkować i ugotować do miękkości z dodatkiem soli, listka laurowego, ziela angielskiego. Odcedzić.



Krok 2

Słoninę pokroić w kostkę, stopić na patelni, dodać mąkę, lekko zasmażyć i dodać do ugotowanej kapusty, dodać koperek posiekany i chwilę razem dusić mieszając na małym ogniu do połączenia się smaków.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.