Dyniowa jaglanka w jesiennym klimacie

Autor:

Sara Diana

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki na jaglankę

  • 1/2 szklanki płatków jaglanych,
  • Mleko Łaciate Junior 3,8 %,
  • 1 łyżka siemienia lnianego,
  • 2-3 łyżki puree z dyni,
  • 1-2 łyżki naturalnego serka łaciatego ,
  • 1 banan,
  • 1 figa,
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 łyżka miodu,
  • Kostka czekolady

Przygotowanie


🍂 Do garnka wsyp płatki jaglane, zalej mlekiem Łaciate Junior i gotuj przez 2-3 minut. 🍁 Dodaj siemię lniane, puree z dyni oraz naturalny serek łaciaty. 🍂 Na patelni rozpuść masło. Podsmaż banany, dodając odrobinę miodu. 🍁Jaglankę podawaj z bananami, pokrojoną figą oraz startą czekoladą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.