Placki dyniowe

Autor:

Aneta P

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • jogurt naturalny 200 g, ,
  • puree z dyni 6 łyżek, ,
  • jajka 2 szt, ,
  • mąka 1 szk, ,
  • cukier 2 łyżki, ,
  • soda 1 łyżeczka, ,
  • sól 1 szczypta,

Przygotowanie

Krok 1

Jajka zmiksować wraz z jogurtem i cukrem, następnie dodać mąkę wymieszaną z sodą i solą, zmiksować. Na koniec dodać puree z dyni i całość zmiksować. Ciasto nakładać łyżką na suchą patelnię i smażyć na małym ogniu z obu stron do momentu zarumienia się placków.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.