Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Bez glutenu
Do wysokiego naczynia przełóż kukurydzę (bez zalewy), dodaj jajka, mleko, olej i cukier. Zamieszaj.
Mąkę, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe wymieszaj, dodaj do pozostałych składników. Całość zblenduj na gładką papkę - możesz zostawić drobne kawałki kukurydzy, nie musi być idealnie gładka.
Formę do pieczenia babki wysmaruj zimnym masłem, przełóż ciasto i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Piecz przez ok. 40 minut, aż ciasto uzyska złocisty, jasnobrązowy kolor.
Po upieczeniu zostaw ciasto na 10 minut w formie, następnie szybkim ruchem odwróć do góry nogami i przełóż na talerz.
Podawaj, gdy całkowicie wystygnie.
Smacznego!
Dodaj komentarz