Ekspresowy krem z dyni

Ekspresowa zupa krem z dyni – idealna dla osób cierpiących na brak czasu - gotowa w 15 minut. Pyszna, sycąca i niewymagająca za dużo pracy.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 kg obranej ze skórki dyni
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 3 łyżki masła Łaciate
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 2 łyżki Śmietanki Łaciata 18%
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka curry
  • - 1 łyżeczka nasion dyni

Przygotowanie

Krok 1

Dynię kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.



Krok 2

Dynię zalewamy bulionem i dusimy ok. 5 minut. Przyprawiamy i blendujemy.



Krok 3

Dodajemy śmietankę Łaciatą i posypujemy pestkami dyni. Dekorujemy świeżą natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.