Zupa szpinakowa z jajkiem i parmezanem

Pyszna, prosta w przygotowaniu zupa szpinakowa z parmezanem i jajkiem. Nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych, a smakuje praktycznie każdemu.

Danie: Zupy

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g szpinaku
  • - 2 jajka
  • - 50 g parmezanu
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 pęczek natki pietruszki
  • - 4 ząbki czosnku
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Bulion podgrzewamy.



Krok 2

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jajka gotujemy na twardo.



Krok 3

Szpinak, czosnek i przyprawy dodajemy do gotującego się bulionu. Dodajemy również drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość gotujemy 5-10 minut, po czym blendujemy.



Krok 4

Podajemy z ugotowanym jajkiem i startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.