Expresowa surówka z brukwi

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20-30 dag brukwi
  • 0,4 papryki czerwonej
  • 0,4 papryki zielonej
  • 1 gruszka
  • 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 kiszony ogórek
  • 0,5 cebuli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól do smaku
  • Pieprz biały do smaku
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Brukiew obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce o dużych otworach. Paprykę pokroić w słupki, połączyć z brukwią. Gruszkę obrać, usunąć nasiona zetrzeć na tarce, wymieszać z sokiem z cytryny. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórka kiszonego pokroić w słupki.





Krok 2

Cebulę drobno pokroić. Przygotowane produkty razem połączyć, skropić oliwą z oliwek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.