Umyte mięso osuszyć w papierowym ręczniku, zbić tłuczkiem, natrzeć zadżdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym maśle, przyprawić solą i pieprzem. Jajka wymieszać z odrobiną ziarenek smaku. Mięso panierować w mące, zanurzać w jajku i obtaczać tarą bułką. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć porcję cebuli i sera, oprószyć mieloną papryką. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Umyte mięso osuszyć w papierowym ręczniku, zbić tłuczkiem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.
Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym maśle, przyprawić solą i pieprzem.
Jajka wymieszać z odrobiną ziarenek smaku.
Mięso panierować w mące, zanurzać w jajku i obtaczać tarą bułką. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Usmażone ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć porcję cebuli i sera, oprószyć mieloną papryką. Wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.
Dodaj komentarz