Roladki z serkiem

Zawsze wyśmienicie smakują, a do tego są szybkie w przygotowaniu. Rewelacyjna przekąska do telewizora, piwa, czy jako przystawka na imprezę. Uwaga - szybko znikają w niewyjaśnionych okolicznościach!

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg filetów z kurczaka
  • - 1 czerwona papryka
  • - 2 śmietankowe serki topione
  • - po 1/2 pęczka szczypiorku, koperku i natki pietruszki
  • - 1 łyżka przyprawy uniwersalnej
  • - 3 łyżki oleju
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 3 pomidory
  • - 8 liści szpinaku

Przygotowanie

Krok 1

Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i posypujemy przyprawą. Zieleninę siekamy, a paprykę kroimy w kostkę. Serki ugniatamy do uzyskania masy i mieszamy z zieleniną i papryką. Doprawiamy solą i pieprzem.



Krok 2

Farsz nakładamy na plastry mięsa i zwijamy roladki, które smażymy na oleju po 5 minut z każdej strony. Roladki można udekorować natką pietruszki lub szpinakiem i pomidorami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.