Fasola szparagowa

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

SKŁADNIKI

  • 500g fasoli szparagowej
  • cukier
  • sól
  • bułka tarta
  • masło

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę oczyszczamy, myjemy i osuszamy. W garnku gotujemy 2 litry wody, do której dodajemy 1 łyżkę cukru i 1 łyżeczkę soli.



Krok 2

Gdy woda zacznie wrzeć wrzucamy fasolę. Powinna gotować się ok. 25 minut.



Krok 3

Na patelni rozpuszczamy 3 łyżki masła, do którego dodajemy 1 łyżkę bułki tartej. Fasolę podajemy polaną bułką z masłem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.