Fasola z warzywami i kiełbasą

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30-40 dag fasoli
  • 1 por
  • 2 młode cukinie ( żółta, zielona)
  • 40-50 dag cienkiej kiełbasy
  • 50-60 dag pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier
  • Przecier pomidorowy

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę namoczyć na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie zmienić wodę, dodać odrobinę soli i gotować do miękkości.



Krok 2

Por dokładnie umyć i pokroić w krążki.



Krok 3

Cukinie razem ze skórką pokroić w kostkę.



Krok 4

Pomidory pokroić, włożyć do garnka, dodać oliwę i dusić do miękkości, przetrzeć przez durszlak lub sito.



Krok 5

Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w półkrążki, lekko zrumienić na patelni.



Krok 6

Dodać por i drobno posiekany czosnek, zeszklić, wsypać cukinię, razem chwilę podsmażyć.



Krok 7

10 minut przed końcem gotowania fasoli dodać warzywa z kiełbasą i przecier z pomidorów. Gotować do miękkości, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.



Wskazówki

Fasolę podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.