Fasolka po bretońsku

Autor:

JowitaP

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Gotowanie fasoli

  • 500 g fasoli medium,
  • 2 litry bulionu warzywnego,
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • szczypta soli,
  • szczypta pieprzu,
  • majeranek do smaku

Smażenie dodatków

  • 2 kiełbasy wiejskie,
  • 2 cebule,
  • 1 łyżka papryki słodkiej,
  • 40 g masła extra Łaciate,
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Łączenie składników

  • 2 łyżki mąki pszennej

Przygotowanie

Gotowanie fasoli

Namoczoną fasolę zalewamy bulionem warzywnym. Dodajemy przyprawy i gotujemy.



Smażenie dodatków

Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy kiełbasę i olej. Doprawiamy papryką i całość dalej smażymy.



Łączenie składników

W trakcie gotowania fasoli, dodajemy składniki smażone i koncentrat pomidorowy. Kiedy fasola jest miękka, całość zagęszczamy mąką.



Wskazówki

Fasolę moczymy w wodzie całą noc.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.