Ostre marynowane papryczki

Autor:

Joanna Kryla

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 kg ostrych papryczek
  • 3 l wody
  • ½ l octu 10%
  • 10 łyżek cukru
  • 3 łyżki soli
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 5 liści laurowych
  • 20 ziaren pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Papryki umyć, odkroić szypułki i za pomocą maleńkiej łyżeczki pozbawić nasionek (i tak będą ostre). Ułożyć ciasno w słoiczkach po dżemie.



Krok 2

Z podanych składników ugotować zalewę. Zalać papryczki przestudzoną zalewą, słoiki szczelnie zakręcić , pasteryzować przez około 30 min. od chwili zagotowania się wody. Po wyjęciu z wody odwrócić wieczkiem na dół i zostawić, aż do ostygnięcia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.