Fasolowe brownie

Poczuj unikatowy smak fasolowego brownie. Bardzo oryginalny i smaczny deser, który zasmakuje każdemu, kto uwielbia brownie.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6-8

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6-8

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 puszka czerwonej fasoli (po odsączeniu 240g)
  • - 1 duże jajko
  • - 20 g odżywki białkowej
  • - cynamon
  • - 1 łyżka gorzkiego kakao
  • - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • - kilka kropel aromatu waniliowego

Dodatkowo:

  • - polewa czekoladowa (opcjonalnie)
  • - listki mięty

Przygotowanie

Krok 1

Nastaw piekarnik na 180 stopni C. Białko oddziel od żółtka i ubij na sztywno. Pozostałe składniki dokładnie zmiksuj blenderem.



Krok 2

Na sam koniec dodaj ubite białko i wymieszaj łyżką. Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia.



Krok 3


Piecz przez ok.25-30 minut.



Krok 4

Po upieczeniu ciasto można udekorowane miętą i polewą czekoladową.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.