Filet z kurczaka nadziewany warzywami

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 liść sałaty lodowej
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • ⅓ papryki czerwonej
  • 3-4 pieczarki marynowane
  • 1 łyżka startego żółtego sera
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Papryka mielona
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie

Krok 1

Filet umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, ostrym nożem naciąć kieszeń. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem.





Krok 2

Sałatę, pieczarki i paprykę pokroić, wymieszać z kukurydzą, żółtym serem, szczyptą soli i pieprzu.





Krok 3

Napełnić kieszeń w mięsie, spiąć wykałaczkami





Krok 4

Włożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć mieloną papryką i polać olejem.





Krok 5

Przykryć i wstawić na 30-35 minut do piekarnika nagrzanego do 220°C.





Wskazówki

Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.