Zupa pomidorowa z cukinią

Zupa pomidorowa z cukinią to pyszne danie obiadowe, którym można najeść się do syta. Jest bardzo prosta, tania i szybka w przygotowaniu.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 duża cukinia
  • - 1 papryka czerwona
  • - 300 ml przecieru pomidorowego
  • - 1 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 4 łyżki oleju
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię i paprykę kroimy w kostkę i smażymy na oleju przez 5 minut, po czym przekładamy do garnka.



Krok 2

Dolewamy bulion i przecier pomidorowy, całość dokładnie mieszamy. Zupę gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.



Krok 3

Dodajemy śmietankę Łaciatą i posiekaną drobno natkę pietruszki – gotujemy przez 5 minut.



Krok 4 

Dekorujemy listkami natki pietruszki lub ulubionej sałaty.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-18 15:07:00

Znakomity przepis!

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.