Zupa pomidorowa z cukinią to pyszne danie obiadowe, którym można najeść się do syta. Jest bardzo prosta, tania i szybka w przygotowaniu.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Cukinię i paprykę kroimy w kostkę i smażymy na oleju przez 5 minut, po czym przekładamy do garnka.
Dolewamy bulion i przecier pomidorowy, całość dokładnie mieszamy. Zupę gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Dodajemy śmietankę Łaciatą i posiekaną drobno natkę pietruszki – gotujemy przez 5 minut.
Dekorujemy listkami natki pietruszki lub ulubionej sałaty.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-18 15:07:00
Znakomity przepis!