Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duży filet pstrąga łososiowego
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • Cząber
  • Pieprz cytrynowy
  • Kilka gałązek mięty
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Rybę dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przeciąć filet na dwie części. Natrzeć z obu stron oliwą z oliwek, cząbrem, pieprzem cytrynowym i odrobiną soli. Wstawić na godzinę do lodówki, aby się zamarynowała.



Krok 2

Obłożyć rybę świeżymi gałązkami mięty i zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut w temperaturze 180 °C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.