Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • Brzoskwinie z puszki
  • Jajko
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Płat ciasta francuskiego rozwinąć, przeciąć go na pół wzdłuż, a następnie każdy płat na kwadraty i nacinamy je w czterech miejscach po przekątnych. Na każdym kwadracie na środku położyć po połówce brzoskwini i co drugi nacięty róg składamy do środka delikatnie dociskając.





Krok 2

Następnie ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut, aż sie ładnie zrumienią.



Krok 3

Gotowe posypać cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.