Łazanki z kapustą i pieczarkami

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g makaronu łazanki
  • 30 dag kapusty kiszonej
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka majeranku
  • 3 liście laurowe
  • Sól
  • Pieprz czarny

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę odcisnąć, pokroić, zalać wodą, dodać liście laurowe i gotować 1 godzinę.



Krok 2

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie.



Krok 3

Pieczarki oczyścić, obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Wrzucić do cebuli i smażyć, aż puszczą sok.



Krok 4

Dodać odcedzoną kapustę. Przyprawić pieprzem, solą i majerankiem. Smażyć kilka minut.



Krok 5

Dodać ugotowane al dente w osolonej wodzie łazanki. Wymieszać i smażyć razem kilka minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.