Filety z indyka z serem

Niecodzienny sposób na podanie faszerowanych kotletów. Tym razem farsz znajduje się między dwoma płatami mięsa, które panierowane są razem.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ filetu z indyka
  • 50 g sera żółtego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 jajko
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 6 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Połówkę filetu kroimy na 4 płaty i rozbijamy dość mocno tłuczkiem. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach.



Krok 2

Ser układamy na jednym cieniutkim filecie indyka i zawijamy.



Krok 3

Całość obtaczamy w jajku i bułce tartej. Następnie smażymy, aż do uzyskania złotego koloru. Podajemy z frytkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.