Indyk z pieczarkami

Jeśli należysz do miłośników sosu pieczarkowego, a jednocześnie lubisz konkretnie i sycąco zjeść, indyk z pieczarkami to danie dla Ciebie. Robi się je bardzo szybko, a efekt jest rewelacyjny!

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 500 g pieczarek
  • 4 łyżki masła
  • 2 szklanki Śmietanki Łaciatej 30%
  • 3 cebule
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z indyka kroimy na mniejsze filety, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na złoty kolor.



Krok 2

Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, cebulę obieramy i drobno kroimy. Dodajemy do indyka i razem dusimy ok. 10 minut.



Krok 3

Po tym czasie dodajemy śmietankę Łaciatą, doprawiamy i dusimy, aż sos lekko zgęstnieje. Przyozdabiamy natką pietruszki.



Wskazówki

Surowego, przyprawionego indyka najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, aby “przeszedł” przyprawami.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.