Jeśli należysz do miłośników sosu pieczarkowego, a jednocześnie lubisz konkretnie i sycąco zjeść, indyk z pieczarkami to danie dla Ciebie. Robi się je bardzo szybko, a efekt jest rewelacyjny!
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Pierś z indyka kroimy na mniejsze filety, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na złoty kolor.
Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, cebulę obieramy i drobno kroimy. Dodajemy do indyka i razem dusimy ok. 10 minut.
Po tym czasie dodajemy śmietankę Łaciatą, doprawiamy i dusimy, aż sos lekko zgęstnieje. Przyozdabiamy natką pietruszki.
Surowego, przyprawionego indyka najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, aby “przeszedł” przyprawami.
Dodaj komentarz