Składniki:

  • 6 cebul
  • 3 jajka
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 40 ml mleka
  • 10 ml Śmietanki Łaciatej 18%
  • 200 g sera pleśniowego
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • gałązki tymianku do dekoracji (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C.



Krok 2

Cebulę kroimy w piórka. Następnie na rozgrzanym oleju dusimy ją przez około 10 minut. Doprawiamy solą oraz pieprzem.



Krok 3

W misce mieszam jajka, śmietankę Łaciatą oraz mleko, doprawiamy solą i pieprzem.



Krok 4

Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim. Przekładamy na spód cebulę i wylewamy masę jajeczną. Kruszymy na wierzch ser pleśniowy. Wstawiamy gotową tarte do piekarnika na 25-30 minut. Po upieczeniu możemy udekorować tymiankiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.