Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa z łopatki
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 1 fix spaghetti bolognese
  • ½ łyżeczki suszonego oregano
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mielone mięso i mieszając smażyć przez 15-20 minut.





Krok 2

Sos bolognese przygotować według przepisu na opakowaniu, połączyć z mięsem, dodać oregano, zioła prowansalskie, czosnek granulowany. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać i chwilę podsmażyć.





Krok 3

Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, wyłożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć porcję mięsa w sosie bolognese, podawać.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.