Frittata

Autor:

MałgorzataM

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Frittata

  • 1 cebula
  • opakowanie świeżych liści szpinaku
  • 200g zielonej fasolki
  • 250g obranych ze skórki pomidorów
  • 200g sera typu mozzarella
  • 4-6 jajek
  • 2-4 łyżki mleka Łaciate
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • przyprawy

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni podsmażamy na maśle drobno pokrojoną cebulkę oraz liście szpinaku, zdejmujemy je z patelni i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Kroimy w drobną kostkę ser oraz układamy go w naczyniu na liściach szpinaku. Podsmażamy na maśle zieloną fasolkę, doprawiamy do smaku, przesypujemy jako kolejną warstwę do naczynia, dokładamy na samym wierzchu pomidory oraz drobno pokrojony ser tupu mozzarella. Całość zalewamy zmiksowanymi jajkami z mlekiem (przyprawionymi według uznania). Tak przygotowane danie wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na około 20 minut.





Wskazówki

Zamiast świeżych pomidorów można użyć pomidorów w puszce

Warzywa podane w przepisie są tylko jedną z opcji, można dodawać dowolnie ulubione składniki

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.