Budyń jaglano-kokosowy

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ⅓ szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki kokosowej

Dodatkowo:

  • Mus owocowy, dżem lub syrop klonowy

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę jaglaną przepłukać zimą wodą 2-3 razy.



Krok 2

Zalać ½ szklanki mleka kokosowego i zagotować i ¼ szklanki wody, gotować aż do wchłonięcia całości płynu.



Krok 3

Po tym czasie pozostawić na 10 minut pod przykryciem. Kaszę przełożyć do kielicha blendera.



Krok 4

Dodać pozostałą część mleka i zblendować.



Krok 5

Dodać miód, sok z cytryny oraz mąkę. Miksować aż do momentu uzyskania konsystencji idealnie gładkiego musu.



Krok 6

Przelać do miseczek, podawać z musem owocowym, dżemem lub syropem klonowym.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.