Galaretka jeżynowa

Prosty deser, który można przygotować wspólnie z dzieckiem. Pyszny deser na każdą okazję.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g jeżyn
  • opakowanie galaretki jeżynowej

Przygotowanie

Krok 1

W rondelku podgrzewamy wodę, rozpuszczamy dokładnie zawartość opakowania galaretki.



Krok 2

Galaretkę przelewamy do naczyń, pozostawiamy do wystygnięcia i stężenia.



Krok 3

Przed podaniem galaretki dodajemy umyte i obrane jeżyny.



Wskazówki

Najlepiej użyć galaretki bez cukru, można również dodać owoce do wnętrza naczyń i zalać je galaretką. 

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.