Gnocchi z gorgonzolą

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 300 g gotowych gnocchi
  • 1/4 szklanki mleka
  • 80 g gorgonzoli
  • szczypta gałki muszkatołowej


Przygotowanie

Krok 1

Gnocchi przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.



Krok 2

Do garnka wlewamy mleko i dodajemy ser gorgonzola. Następnie gotujemy tak długo, aż ser się rozpuści. Do gotowego sosu dodajemy gnocchi. Całość mieszamy dokładnie.



Krok 3

Podajemy udekorowane gałką muszkatołową. 




Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.