Gofry czekoladowe to pomysł na słodkie śniadanie, które idealnie sprawdzi się w weekendowy poranek.
Danie: Śniadanie
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki
Ze śmietanką
Ubijamy białka z cukrem waniliowym na sztywno. Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i schładzamy.
Żółtka ucieramy z miodem, roztopionym i przestudzonym masłem. Dodajemy przesianą mąkę i kakao oraz proszek do pieczenia. Mieszamy i dodajemy mleko oraz ubite białka.
Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Gofry pieczemy w gofrownicy. Podajemy oprószone cukrem pudrem. Przyozdabiamy truskawkami i ubitą śmietanką Łaciatą.
Śmietanka, aby się ubiła musi być schłodzona.
Dodaj komentarz