Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Powoli dodać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia.
Na małej patelni rozpuścić łyżeczkę masła i przełożyć masę na omlet.
Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu około 4-5 minut.
Następnie sprawnie przekręcić na drugą stronę (albo użyć drugiej patelni) i smażyć jeszcze około 1-2 minut.
Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam połówki śliwek i moreli, zasypuję cukrem i mieszam.
Smażę razem około 5-6 minut, mieszam od czasu do czasu.
Omlet przekładam na talerz, dodaję karmelizowane owoce i podaję od razu. Dodatkowo można posypać omlet cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj komentarz