Crostini z guacamole

Crostini to idealny pomysł na przekąskę gdy spodziewasz się gości. Pyszne guacamole jest idealnym dodatkiem do chrupiącej bagietki.

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Fit

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 długa bagietka
  • - 2 awokado dojrzałe
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 5 łyżek soku z cytryny
  • - 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • - 1 łyżka posiekanego koperku
  • - ¼ łyżeczki soli lub do smaku
  • - ¼ łyżeczki pieprzu lub do smaku
  • - natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Bagietkę kroimy na kromki. Wyciskamy sok z 1 cytryny.



Krok 2

Awokado obieramy i przekładamy do miski. Następnie rozgniatamy je widelcem. Dodajemy sok z cytryny oraz przeciskamy 1 czosnek i dodajemy.



Krok 3

Koperek i oliwę dodajemy do awokado i mieszamy. Kromki bagietki opiekamy w tosterze. Ząbek czosnku przecinamy na pół.



Krok 4

Połówką czosnku smarujemy lekko każdą kromkę i nakładamy gotową pastę. Dekorujemy listkami pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.