Gofry nadziewane serem i szynką

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.40/5

Oceń przepis

Ocena

3.40/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 500 ml mleka Łaciate
  • 100 g masła Łaciate
  • 20 g świeżych drożdży
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 plastry szynki drobiowej
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 1 pomidor

Przygotowanie

Krok 1

Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, cukier. sól i wymieszać.



Krok 2

W garnuszku zagrzać mleko i dodać masło, mieszać, aż do rozpuszczenia. Dodać drożdże, jajka i wymieszać. Przestudzić chwilę.



Krok 3

Mleko dolewać do miski z mąką, miksować do uzyskania jednolitej masy.



Krok 4

Ciasto odstawić pod przykryciem na przynajmniej godzinę w ciepłe miejsce.



Krok 5

Odrobinę ciasta wlać do gofrownicy tak, aby ledwo pokryła powierzchnię, poczekać, aż ciasto lekko się zetnie, położyć plasterek szynki, 2 plastry sera i pomidora, zalać ciastem i przypiec.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.