Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 garść czereśni
  • 1 banan
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 garść orzechów laskowych
  • 1 garść płatków migdałowych
  • 1 szklanka świeżego mleka Łaciate 3,2%
  • 2 paski czekolady gorzkiej
  • syrop klonowy

Przygotowanie

Krok 1

Posiekaj czekoladę, orzechy oraz banana. Do garnka wlej mleko oraz wsyp kaszę. Ugotuj kaszę, aż do miękkości.



Krok 2

Ostudź kaszę, a następnie przełóż ją do naczynia żaroodpornego. Dodaj jajko oraz banana. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj syrop klonowy do smaku.



Krok 3

Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego na 150°C. Piecz przez ok. 15 minut.



Krok 4

Przełóż kaszę do miseczek, posyp orzechami oraz płatkami migdałowymi. Dodaj czekoladę. Udekoruj czereśniami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.