Ziemniaki zapiekane z cukinią i pomidorami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 70 dag ziemniaków
  • 1 mała cukinia
  • 20-25 dag pomidorków koktajlowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 3-4 łyżki oliwy
  • Sól
  • Pieprz
  • Mielona papryka
  • Świeże oregano

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą.



Krok 2

Ziemniaki obrać i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie, odcedzić. Wsypać do naczynia żaroodpornego, oprószyć pieprzem i mieloną papryką. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i pomidorki koktajlowe. Skropić oliwą z czosnkiem, wymieszać. Włożyć do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec około 20 minut. Przed podaniem posypać świeżym oregano.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.