Sosu tzatziki nie trzeba chyba nikomu przedstawiać ani tym bardziej go rekomendować. Grillowane udka z sosem tzatziki to idealny pomysł nie tylko na przyjęcie w ogrodzie, ale również na rodzinny obiad czy na wieczorną imprezę.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Składniki marynaty łączymy. Powstałą marynatą smarujemy kurczaka. Odstawiamy na 15 minut.
Czosnek przeciskamy przez praskę. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy śmietankę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Łączymy wszystkie składniki sosu i odstawiamy na chwilę do lodówki.
Kurczaka grillujemy na rozgrzanym wcześniej ruszcie.
Udka podajemy z sosem tzatziki i świeżymi warzywami. Smacznego!
Dodaj komentarz