Ekspresowy rosół

Przepis na domową kostkę rosołową znajdziesz tutaj. > klik <

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g makaronu
  • 3 łyżki bulionu drobiowego
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • ½ selera
  • ½ pora
  • świeża natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa umyj i obierz. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.



Krok 2

Marchewkę, pietruszkę i selera pokrój w kostkę lub plasterki. Pora i cebulę posiekaj, a następnie zeszklij na patelni.



Krok 3

W garnku zagotuj wodę. Dodaj kostki rosołowe i wymieszaj. Zagotuj. Dodaj warzywa i gotuj jeszcze przez ok. 15 min. I gotowe!



Krok 4

Rosół podawaj w miskach, z dodatkiem makaronu. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.