Ideał wśród zup grzybowych. Niezwykle aromatyczna, smaczna i znikająca z talerzy w tempie ekspresowym. Uwielbiana przez każdego, tradycyjna, prosta w przygotowaniu.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Marchewkę i pietruszkę obierz, a następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Warzywa zalej bulionem i zagotuj.
Wszystkie grzyby oczyść i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj pokrojone grzyby, przypraw solą i pieprzem. Duś ok. 10 minut pod przykryciem.
Po tym czasie przełóż zawartość patelni do garnka z warzywami i wszystko razem duś jeszcze ok. 25 minut. Dodaj posiekany drobno koperek. Smacznego!
Podawaj np. z tostami.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Stokrotka
Opublikowany: 2018-02-21 19:55:00
Bardzo dobry przepis