Grzybowa zupa idealna

Ideał wśród zup grzybowych. Niezwykle aromatyczna, smaczna i znikająca z talerzy w tempie ekspresowym. Uwielbiana przez każdego, tradycyjna, prosta w przygotowaniu.

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Wegetariańskie

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g mieszanki grzybów leśnych
  • - 150 g pieczarek
  • - 150 g kurek
  • - 4 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 marchewka
  • - 1 pietruszka
  • - 1 natka koperku
  • - 2 cebule
  • - 5 łyżek masła
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1
Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy.

Krok 2
Wszystkie grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy pokrojone grzyby, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy 10 minut.

Krok 3
Po tym czasie przekładamy zawartość patelni do garnka z warzywami i wszystko razem dusimy jeszcze ok. 25 minut. Dodajemy posiekany drobno koperek.

Wskazówki

Podajemy np. z tostami.

Komentarze

1 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-21 19:55:00

Bardzo dobry przepis

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.