Grzybowa zupa idealna

Ideał wśród zup grzybowych. Niezwykle aromatyczna, smaczna i znikająca z talerzy w tempie ekspresowym. Uwielbiana przez każdego, tradycyjna, prosta w przygotowaniu.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g mieszanki grzybów leśnych
  • 150 g pieczarek
  • 150 g kurek
  • 4 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 natka koperku
  • 2 cebule
  • 5 łyżek masła Łaciate
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obierz, a następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Warzywa zalej bulionem i zagotuj.



Krok 2

Wszystkie grzyby oczyść i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj pokrojone grzyby, przypraw solą i pieprzem. Duś ok. 10 minut pod przykryciem.



Krok 3

Po tym czasie przełóż zawartość patelni do garnka z warzywami i wszystko razem duś jeszcze ok. 25 minut. Dodaj posiekany drobno koperek. Smacznego!



Wskazówki

Podawaj np. z tostami.

Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-21 19:55:00

Bardzo dobry przepis

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.