Gulasz drobiowy

Autor:

Aneta P

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • pierś z kurczaka 500 g, ,
  • cebula 1 szt, ,
  • papryka czerwona 1 szt, ,
  • groszek mrożony 5 łyżek, ,
  • czosnek 2 ząbki, ,
  • przecier pomidorowy 1 szk, ,
  • bulion drobiowy ¼ szk, ,
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka, ,
  • oregano 1 łyżeczka, ,
  • sól, ,
  • pieprz, ,
  • olej do smażenia,

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i drobno posiekać, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę oraz czosnek, dodać paprykę, a na koniec pierś z kurczaka. Chwilę razem smażyć. Wlać bulion, przecier pomidorowy oraz dodać groszek. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i oregano. Gulasz podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.