Gnocchi z cebulą

Danie: Obiad

Osób: 3-4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 3-4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 500 g ziemniaków
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 70 g szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko roztrzepane
  • szczypta soli

Dodatki

  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy je i tłuczemy. Dodajemy obie mąki, sól i jajko, mieszamy. Wyrabiamy ciasto.



Krok 2

Masę przekładamy na stolnicę (posypaną mąką) i dzielimy ją na dwie części. Formułujemy podłużne wałki i dzielimy każdy na małe kawałki. Z każdego kawałka lepimy kluskę.



Krok 3

Gnocchi gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 1 minutę od momentu wypłynięcia.



Krok 4

Cebulę kroimy drobno. Następnie roztapiamy masło na patelni. Wrzucamy cebulę i szklimy przez chwilę. Dodajemy ugotowane gnocchi i smażymy przez chwilę, aby lekko się zrumieniły. Możemy doprawić solą oraz pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.