Smaczne, proste danie obiadowe, które z pewnością posmakuje całej rodzinie. Delikatny gulasz oparty na sosie winno-pomidorowo-śmietankowym. Dodatek czarnych oliwek idealnie uzupełnia smak.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Szynkę wieprzową myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki. Lekko przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na patelni. Dodajemy czerwone wino i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.
Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy. Dusimy kolejne 20 minut. Dodajemy śmietankę Łaciatą, mieszamy i dusimy jeszcze ok. 5 minut.
Podajemy z czarnymi oliwkami i pokrojoną drobno natką pietruszki.
Dodaj komentarz