Babka ucierna z kawa rozpuszczalną

Autor:

mileneczka5

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1/2 kostki masła Łaciate
  • 2 jajka
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. kefiru lub maślanki
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej

Przygotowanie

Krok 1

Margarynę ucierać z cukrem i jajkiem, aż się połączą w jednolitą masę, dodać kefir i dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać razem z sodą i dodać do masy i wymieszać. Połowę masy przełożyć do małej blachy .Do reszty masy dodać kawę rozpuszczalną, wymieszać i przełożyć na masę w blasze. Wyrównać i przy okazji widelcem wykonać tzw. falę. Piec około 50 minut .w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.