Hummus z suszonymi pomidorami

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 400g ugotowanej ciecierzycy (z puszki lub suchej z torebki)
  • łyżka oliwy z suszonych pomidorów
  • 1/2 szklanki suszonych pomidorów
  • 1 łyżka pasty Tahini
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowaną i odcedzoną ciecierzycę, przekładamy do wysokiego pojemnika. Miksujemy na gładką masę. Gdyby problem stanowiło miksowanie, dodajemy stopniowo po 1-2 łyżki zalewy z ciecierzycy.



Krok 2

Do tak powstałej masy dodajemy połowę posiekanych suszonych pomidorów, pastę Tahini, obrany czosnek, kmin rzymski. Doprawiamy solą i pieprzem. Ponownie miksujemy na gładką masę.



Krok 3

Dodajemy pozostała część suszonych pomidorów, mieszamy. Przekładamy do miseczki i dekorujemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.