Pyszny i orzeźwiający jogurtowy koktajl z mango rodem z Indii. Jeśli mamy problem z kupieniem dojrzałego owocu, można wykorzystać pulpę, która dostępna jest w każdym większym sklepie. Koktajl można również zamrozić w foremkach i otrzymamy z niego pyszne lody!
Danie: Napoje
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Wszystkie składniki powinny być zimne.
Mango obrać, oddzielić od pestki i pokroić miąższ w kostkę. Należy pamiętać że, aby uzyskać odpowiedni smak i konsystencję, mango musi być naprawdę dojrzałe.
W pojemniku blendera umieścić mango, jogurt, mleko, miód i kardamon. Zmiksować na gładko. Jeśli chcemy uzyskać zimniejszy napój, można dodać kilka kostek lodu i ponownie zmiksować.
Rozlać do szklanek i serwować natychmiast. Smacznego!
Dodaj komentarz