Indyjskie mango lassi – jogurtowy koktajl z mango

Pyszny i orzeźwiający jogurtowy koktajl z mango rodem z Indii. Jeśli mamy problem z kupieniem dojrzałego owocu, można wykorzystać pulpę, która dostępna jest w każdym większym sklepie. Koktajl można również zamrozić w foremkach i otrzymamy z niego pyszne lody!

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duże mango
  • ¾ szklanki jogurtu naturalnego Milko
  • ½ szklanki mleka Łaciate 2%
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta zmielonego kardamonu

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki powinny być zimne.

Mango obrać, oddzielić od pestki i pokroić miąższ w kostkę. Należy pamiętać że, aby uzyskać odpowiedni smak i konsystencję, mango musi być naprawdę dojrzałe.



Krok 2

W pojemniku blendera umieścić mango, jogurt, mleko, miód i kardamon. Zmiksować na gładko. Jeśli chcemy uzyskać zimniejszy napój, można dodać kilka kostek lodu i ponownie zmiksować.



Krok 3

Rozlać do szklanek i serwować natychmiast. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.