Smaczna i pyszna sałatka warzywno-owocowa doprawiona świeżym cząbrem, bazylią i pietruszką. Z pewnością zasmakuje najbliższym i gościom, kiedy znajdzie się na naszym stole. Po jej podaniu od razu poczujemy aromat świeżych ziół.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Fit
Obieramy ogórki ze skórki i kroimy je w drobną kostkę.
Kolejnym krokiem w wykonaniu naszej sałatki jest pokrojenie awokado. Zaczynamy od przekrojenia go na pół, wyjęciu pestki i pokrojeniu na drobne kawałeczki.
Pomidory kroimy na mniejsze części (wcześniej możemy je sparzyć i zdjąć skórkę). Całość mieszamy ze sobą, dodajemy świeżo posiekane zioła oraz przyprawy. Sałatkę podajemy np. z chlebkiem pita. Możemy udekorować szpinakiem.
Dodaj komentarz