Sałatka z awokado, pomidorami i cząbrem

Smaczna i pyszna sałatka warzywno-owocowa doprawiona świeżym cząbrem, bazylią i pietruszką. Z pewnością zasmakuje najbliższym i gościom, kiedy znajdzie się na naszym stole. Po jej podaniu od razu poczujemy aromat świeżych ziół.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 pomidory
  • - 2 ogórki
  • - 2 awokado
  • - kilka listków cząbru i natki pietruszki
  • - kilka listków szpinaku (do dekoracji)
  • - szczypta soli
  • - szczypta pieprzu
  • - pita (do podania)

Przygotowanie

Krok 1

Obieramy ogórki ze skórki i kroimy je w drobną kostkę.



Krok 2

Kolejnym krokiem w wykonaniu naszej sałatki jest pokrojenie awokado. Zaczynamy od przekrojenia go na pół, wyjęciu pestki i pokrojeniu na drobne kawałeczki.



Krok 3

Pomidory kroimy na mniejsze części (wcześniej możemy je sparzyć i zdjąć skórkę). Całość mieszamy ze sobą, dodajemy świeżo posiekane zioła oraz przyprawy. Sałatkę podajemy np. z chlebkiem pita. Możemy udekorować szpinakiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.